Maailma probleemid ja võimalikud lahendused

Tänapäeva maailm on vigane. Samaaegselt on käimas kliimakriis, mullastikukriis, elurikkusekriis, rahvastikukriis, energiakriis jne... Üldiselt võttes ka keskkonnakriis ja elusloodusekriis.
Ühesõnaga, maailmas on palju probleeme. Kuid probleemide keerulisuse, komplektsuse (omavahelise seotuse), 
Tahetakse võimatut ehk siis piiramatut majanduskasvu piiratud tingimustes. Majandust piirab ühelt poolt loodus ja looduskeskkond. Teiselt poolt, aga ka inimesed ise, oma kaubanduspiirangutega, erinevate seadustega. Kuna keskendutakse majanduskasvule, siis suureneb inimeste mõju loodusele. See tähendab muuseas ka, et looduskeskkonda ja elusloodust jääb vähemaks, saastamine ja elupaikade hävimine suureneb ning inimeste arv ja nende mõju elusloodusele suureneb.
Soovitused edaspidiseks:
Majandust tuleks võtta nagu elusloodust ja ei tohiks muretseda majanduslanguse pärast. Tuleb leppida majanduse lainetamisega (tõus, langus, tõus, langus jne...). Selle asemel tuleks rohkem rõhku panna eluslooduse ja inimese elukeskkonna säilitamisele. Saastamist tuleb vähendada ja inimese mõju loodusele ning keskkonnale tuleks vähendada. Inimeste arvu tuleks vähendada, kuid see poleks eetiline. Ühesõnaga vähem reostada, toota keskkonnasõbralikumaid biolagunevast materjalist tooteid, arendada bio- ja rohetehnoloogiat, loobuda lõputut majanduskasvu tahtvast majandusteooriast ja minna üle nii-öelda bioloogilisele ehk kasvude ja langustega majandusteooriale, mis väärtustab ka elusloodust. Lisaks tuleks tagada kõigi elusolendite õigused ja luua kodanikupalk, kui turvavõrk ja tingimusteta baassissetulek kindlustamata inimestele.  Pikemas plaanis tuleks raha käibelt kaotada ja asendada see üksteise aitamisega, vabatahtlikkusega.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Energeetika ja looduslikud protsessid

Blogi eesmärk ja põhjused